dijous, 4 de maig del 2017

Setmana 10 (Emocions amb pigment)

Sense ser diferent dels altres dijous, s’ha començat la classe pràctica amb la posada en comú de la pràctica anterior i l’hem comentada una mica.

A continuació, s’ha explicat la pràctica del dia, basant-se en l'artista del dia que ha estat Miquel Barceló, la qual s’ha centrat més en la capa pictòrica que està integrada a base de pigment, aglutinant i diluent. Els pigments són una pols de color que es pot extreure ja sigui químicament o de minerals. Però per poder-los utilitzar, ja que no queda fixe sobre una superfície, necessitem l’aglutinant ja que amb això quedarà fixat a la superfície. Aquest aglutinant pot ser oli, cera, etc., encara que els més freqüents són el làtex i la goma aràbiga.

Aquest tipus de pintura es crea posant pigment a un plat de plàstic, després s’hi afegeix el làtex, que també es pot utilitzar per fer pintures de relleu gràcies al seu poder adhesiu, i es mescla fins que no queda cap grum. En el cas de voler fer mescles de colors es pot mesclar el pigment i llavors posar-hi l’aglutinant, però és més recomanable primer fer la mescla del pigment per separat i llavors mesclar-ho tot. A aquestes mescles de colors se li pot afegir qualsevol producte com l’arena o la terra.


Després d’explicar com fer pintura, s’ha explicat com treballar la producció de pintura a partir de pigments amb la temàtica dels sentiments o emocions. Aquests sentiments o emocions estan molt lligats al color ja que podem mostrar a partir del color un determinat sentiment sense utilitzar símbols, per tant hem tornat a la pintura abstracta que ja havíem treballat anteriorment.

Personalment, m'ha estat una mica complicat fer aquesta pràctica ja que al començament no sabia quin sentiment expressar, però després d'uns minuts ho he tengut clar i he pogut expressar el sentiment de tristesa i ràbia.


A més, crec que és una bona activitat per als nins de primària ja que així poden expressar els seus sentiments, sobretot aquells que tenen amagats i que no saben com expressar-los.