dijous, 2 de març del 2017

Setmana 3 (Negatius)

Aquesta sessió ha començat com totes les anteriors posant en comú les activitats de la setmana passada. Amb aquesta posada en comú en hem adonat de com diferents són els dibuixos.

Després, per explicar l’activitat de la sessió d’avui, ens hem basat en la tècnica dels negatius de Betty Edwards que consisteix en representar els espais que normalment no veiem, els negatius, a través d’un visor que el meu mesura 10x5, i així poder veure formes abstractes. Els espais en negatiu són formes irrepetibles i per això els podem dibuixar sense problema i aconseguir encaixar la figura amb les proporcions correctes.

Per poder dur a terme aquesta tècnica de les formes abstractes, el que he hagut de fer primer de tot és fer una figura amb plastilina, un cargol en el meu cas, que fos a partir de cilindres per així poder-la veure bé des de qualsevol posició i no només veure una línia, és a dir que fos en tres dimensions. Com a exemple, s’ha mostrat un siurell, que és una forma d’art popular fet amb fang i construït a partir de cilindres, però aquesta tècnica dels cilindres no permet ajuntar diferents cilindres, i per això s’han de fer unes petites pessigades per ajuntar-los.

A continuació, quan ja he triat i fet la figura que volia dibuixar, he agafat el visor i seleccionat diferents punts de vista per dibuixar a la làmina els negatius.


Quan acabàvem la sessió, s’ha encomanat fer el mateix amb un objecte quotidià de casa, jo he agafat una espelma, que és un element que utilitz cada dia per estudiar i fer feines ja que és una espelma perfumada i m’agrada olorar-la perquè em relaxa. A més, he triat aquesta espelma perquè l’objecte que havíem de seleccionar també ha d’estar fet a partir de cilindres.