dijous, 23 de març del 2017

Setmana 6 (Paisatge)

Per la sisena sessió pràctica de l’assignatura, hem començat amb la posada en comú dels dibuixos que s’han fet de la natura morta. A continuació, s’ha explicat en què consisteix la pràctica de la setmana juntament amb l'artista del dia, que ha estat Gabriel Campanario.

El que te particular aquesta pràctica és que en lloc de fer-la dins l’aula, s’ha fet fora, pel campus de la universitat. Per això, el que s’havia de fer és dibuixar un paisatge qualsevol que hi ha a la UIB. Primer de tot, s’ha hagut de triar el paisatge que volia dibuixar, després, amb l’ajuda del visor com diu Betty Edwards, he hagut de dibuixar el paisatge que havia triat al visor i, per finalitzar, l’he plasmat a les làmines de dibuix.

Aquesta activitat particularment m’ha agradat ja que podia dibuixar allò que jo volgués, i no una cosa imposada pel professor. Però això també ha estat un dels punts difícils de la pràctica ja que m’ha costat molt triar quin era el paisatge que volia dibuixar perquè els trobava tots una mica complicats o aquells que em pareixien més fàcils de dibuixar ja hi havia algú de la classe que el feia i no volia repetir paisatge.

Finalment, he pogut trobar un paisatge que he considerat fàcil de dibuixar a prop de l’edifici Ramon Llull, però només m’ha donat temps a fer-li una foto i dibuixar-lo al visor.


La meva opinió és que fer aquesta activitat amb els nins de primària pot ser una mica difícil perquè es té un temps limitat de classe i, si a jo m’ha costat trobar un paisatge que m’agradés, pot ser no tots els nins els hi donaria temps a acabar l’activitat i el pròxim dia de classe no s’enrecordarien del lloc que han triat i, per tant, no podrien acabar l’activitat. Així mateix, fer activitats de pintura, i no només d’educació física, a fora de les aules és una bona opció perquè així surten un poc de dins l’aula i no es cansen tant.