dijous, 6 d’abril del 2017

Setmana 8 (Les quatre estacions de manera abstracte)

Després de la posada en comú de l’activitat de la setmana anterior, com cada setmana. S’ha explicat la pràctica d’aquesta setmana. Es tracta de deixar de banda la pintura realista, així com ho feia Claude Monet, començar a fer dibuixos amb pintura abstracte i iniciar-se en el tema del color.

A més de dibuixar en pintura abstracte, en el que consisteix la pràctica és en fer una representació de les quatre estacions en uns cartons que he duit a classe que mesuren 20x10cm. Per poder fer bé aquestes representacions, el que s’havia de fer és que únicament amb colors, no amb elements figuratius, dibuixar a cada cartró una de les estacions de l’any. Però per fer-ho s’ha de tenir en compte els tributs del color així com el coneixement del colors, primaris, els secundaris, etc., ja que no es representa igual cap estació.

Per poder aconseguir els colors que volia havia de jugar amb la mescla de colors per crear-ne de nous.

Aquesta pràctica m’ha resultat fàcil ja que no s’havia de dibuixar de manera realista sinó de manera abstracte. Allò que si m’ha resultat una mica més difícil ha estat trobar la mescla exacte per poder fer colors terra i poder trobar aquell terra que volia.


Personalment, crec que aquesta és una bona pràctica per dur a terme amb nins de primària i fins i tot amb nins d’infantil ja que no és una activitat massa complicada, tot i que té les seves complicacions i a més, s’ho podem passar bé mentre cerquen com poder expressar les estacions segons els seus criteris.