dijous, 9 de març del 2017

Setmana 4 (Autoretrat a la mà)



Per començar aquesta sessió, i com cada sessió pràctica, s’han posat en comú les activitats de la setmana passada i s’han corregit alguns errors generals que s’han fet amb els negatius. A més, també s’ha vist la diversitat que hi ha per fer els negatius, ja sigui amb llapis, amb colors, amb formes, amb puntets, etc.

A continuació, s’ha explicat la quarta pràctica de l’assignatura, on l'artista del dia ha estat Eduadro Chillida. Aquesta ha consistit en fer un autoretrat de la mà utilitzant un visor que mesura 14x10, un plàstic acetat i un retolador negre que no fos permanent. El que s’ha de fer exactament és ajuntar el visor i el plàstic acetat, després col·locar la mà en una posició que no sigui plana i autoretratar-la amb el retolador negre.

Una vegada feta aquesta passa, a una làmina de dibuix hem dibuixat el requadre del visor i col·locant la mà amb la mateix aposició que abans i el retrat del plàstic, he tornat a dibuixar la mà dins el requadre abans mencionat amb més detalls que al plàstic acetat.

A continuació, he esborrat l’autoretrat que he fet al plàstic acetat i he fet una altra figura amb la mà, l’he autoretratada i després he dibuixat un altre requadre amb la mateixa mesura del visor per dibuixar la nova figura però aquesta vegada en lloc de dibuixar-la amb el llapis ho he fet amb pinzells i aquarel·les líquides.


Aquesta activitat ha estat molt difícil per jo perquè primer no sabia com col·locar la mà i una vegada trobada la posició no em sortia bé retratar-la, fet que m’ha fet anar més lenta del que suposadament tocava. A més, quan he hagut de dibuixar-la a la làmina també se m’ha fet difícil perquè només podia utilitzar una mà i no podia aguantar bé la làmina. Per finalitzar, a l’hora d’haver-la de retratar-la amb el pinzell i les aquarel·les també ha estat difícil perquè no es podia esborrar si m’equivocava i havia d’anar molt alerta. Però al final, quan he acabat l’activitat me n’he adonat que no m’ha resultat tan difícil com m’estava pareixent.